başlik2

 

*Desen ve renk seçenekleri sayfanın alt kısmındadır.'

**Seçtiğiniz desen için alternatif renk kombinasyonları isteyebilirsiniz.

***Daha farklı desenlerde ürünlere ihtiyacınız varsa (özel projeler vb. amaçlarla) lütfen iletişime geçiniz.

 

Karo Çini Nedir?
Karo çiniler; mermer tozu, portland çimento, silis kumu, renkli mineral pigmentler ve diğer mineraller kullanılarak üretilen, zemin ve duvarda kullanılabilen bir döşeme malzemesidir. Karo çiniler; Desenli Karo Çini, Rum Karosu, İstanbul Karosu, Karosiman Karo, Motifli Karo Çini, Osmanlı Karo Çini, Çini Karo Mozaik, Desenli Karo Mozaik gibi isimlerle de anılmaktadır. Karo çinilerin tamamlayıcı ürünleri 20x20 cm bordür çiniler ve 10x20 cm süpürgeliklerdir.
 

Karo Çinilerin Özellikleri Nelerdir?
-Seri üretim sonucu oluşan, her biri birbirinin tıpatıp aynısı bir görünüme sahip olan ürünlerden farklı olarak; karo çiniler kenarlarında veya dokularında genel görüntüyü bozmadan fakat el yapımı olduğunu hissettirebilecek şekilde görünüm özelliklerine sahiptir.
-Mevcut renkler ve tasarımlar ile herhangi bir alana uygun bir şekilde koordine edilebilir. İstenilen herhangi bir desenin modeli çıkarılarak size özel desenler hazırlanabilir.
-Renk ve renk tonları konusunda sınırsız bir seçme özgürlüğü sunar.
-%100 doğal malzemeler kullanılarak üretilir. Yanıcı değildir ve tamamen geri dönüştürülebilir.
-Karo çinilerin kalitesini belirleyen faktörler: çimento katmanlarının bileşimi, kullanılan renk pigmentlerinin özellikleri ve renkli tabakanın kalınlığıdır. Aşınma direnci, renk ve parlaklık özellikleri renkli katmanın bileşiminden doğrudan etkilenir.
-Renkli tabakanın kalınlığıyla doğru orantılı olarak ilerleyen zamanlarda tekrardan yüzey silimi ve cilalama işlemleri uygulanarak her zaman ilk günkü görünümüne kavuşturma şansı tanır.
-Uzun dönem kullanım maliyeti oldukça düşüktür.

Karo Çiniler Nasıl Üretilir?
 Birkaç adım gerektiren geleneksel üretim sürecinden geçerek üretilir. İlk olarak renk tabakası; mermer tozu, portland çimento ve diğer mineraller kullanılarak hazırlanır. Renk karışımları tasarımın oluşacağı kalıpların içine dökülür. Daha sonra bir çimento karışımı renkli tabaka ve harç tabakasını birbirine bağlamak üzere serpilir. Harç tabakası da ilave edildikten sonra karo çini preslenir ve kurumaya bırakılır.

Karo Çiniler Nerelerde Kullanılır?
 Karo çiniler çok renkli desenler, dayanıklılık ve sofistike bir görünüm istenilen mekanlarda kullanılabilir. Karo çiniler renkli desenler, dayanıklılık ve çok yönlülük gibi özellikleriyle kafe, lokanta, otel ve mağazalar gibi büyük ticari projelerde mimar ve tasarımcıların dikkatini çekmiştir. Son zamanlarda ise dekorasyona meraklı kişiler tarafından bir hobi aracı olarak görülmüş, bu kişilere ait mekânlarda bir tasarım öğesi olarak kendine yer edinmeyi başarmıştır.


Karo Çiniler Nasıl Döşenir?
 Taban Oluşturma: Amaçlanan zemin yüksekliğine göre beton veya şap yardımıyla taban oluşturulur. Döşeme işlemine geçmeden önce tabanın tamamen kuruması beklenir.
 Döşeme İşlemi: Yapışmanın kuvvetli olması için çinilerin alt yüzeylerinin temiz ve nemli olmasına dikkat edilir. Geniş bir tarak yardımıyla yapışkan karışım eşit olarak tabana uygulanır, ayrıca karo arkasına da yapıştırıcı uygulanır. Karolar yerine oturtulup sıkıca bastırılır. Bastırma işleminde sert çekiç kullanılması karo yapısında mikro çatlaklara neden olabileceğinden tavsiye edilmez.
 Derz: Döşeme esnasında 1mm derz payı bırakılır, derzin geniş olması deseni bozacağı için tercih edilmez. Derzler bir spatula yardımıyla sıvı çimento enjeksiyonu ile doldurulur. Nemli bir bezle yüzeye taşan derz dolgusu silinir. Derz dolgusunu renklendirmek için mineral pigmentlerin kullanılması tavsiye edilmez, bu durum yüzeye taşan derz dolgularının yüzeyde kalıcı lekeler bırakmasına neden olur.
 Temizlik: Döşeme sonrası nötr PH’ lı bir temizleyici, paspas/fırça ve su yardımıyla çimento kalıntıları veya lekeler temizlenir. Temizlik için güçlü asidik veya alkalik ürünler(çimento sökücü, kuvvetli deterjanlar…) ya da çamaşır suyu kullanılması önerilmez.